Klicka morklila

Få ut mer av din prenumeration

Välkommen till Klicka!

 

Här finns allt samlat som du behöver veta för att kunna ta del av våra nyheter digitalt och använda våra digitala produkter, så du får ut så mycket som möjligt av din prenumeration. På denna sida hittar du guider, filmer och tydlig information om hur du går tillväga för att skapa ett digitalt konto, läsa e-tidningen, delta i våra tävlingar i Kundklubben och läsa våra låsta artiklar med mera.
 

 

Vanliga frågor:

 

Vad är ett digitalt konto och hur skaffar jag det?

Ett digitalt konto ingår i din prenumeration. Det är alltså kostnadsfritt för dig som är prenumerant. Det digitala kontot är en profil du skapar hos oss för att kunna ta del av våra digitala tjänster som till exempel E-tidningen, PLUS-artiklar samt erbjudanden och tävlingar i Kundklubben. Med ett digitalt konto kan du också göra många av dina ärenden själv, som att ändra adress och kontaktuppgifter samt att anpassa din läsupplevelse som du vill ha den genom att exempelvis följa ämnen som intresserar dig, zooma in texten i E-tidningen eller få tidningen uppläst.

Om du aldrig läst e-tidningen eller låsta PLUS-artiklar förut har du förmodligen inget digitalt konto. Det ingår i din prenumeration och är alltså helt kostnadsfritt. Du kan aktivera ditt konto med hjälp av antingen ditt kundnummer eller personnummer samt postnummer genom att besöka: kt-kuriren.se/aktivera

Att logga in

För att kunna få åtkomst till våra digitala tjänster behöver du logga in med ditt digitala konto.
Det gör du genom att använda den e-postadress och det lösenord du har registrerat hos oss. När du gjort det har du tillgång till allt digitalt material som ingår i din prenumeration.

Om jag glömt mitt lösenord

Om du har kunnat läsa e-tidningen eller låsta artiklar tidigare har du förmodligen ett digitalt konto hos oss. Det är lätt hänt att glömma sitt lösenord, men det är ingen fara. Om du glömt lösenordet till ditt digitala konto kan du i inloggningsfältet skriva in din e-post och välja ”Glömt lösenord” istället för ”Logga in” så skickas ett mejl till dig där du kan välja ett nytt lösenord.

Steg för steg: Hur skapar jag ett digitalt konto?

 

1. Gå till aktiveringssidan

För att komma till aktiveringssidan kan du klicka här.
Sidan kommer att öppnas i en ny flik, så du kommer kunna gå tillbaka hit och följa guiden steg för steg.

2. Välj aktiveringsmetod

Du kan välja att aktivera ditt konto med antingen kundnummer + postnummer eller personnummer + postnummer.
Klicka på ”Kundnummer” eller ”Personnummer” beroende på hur du vill aktivera ditt konto. När du valt ditt alternativ, fyll i informationen i rutorna och välj sedan ”Ok, fortsätt”.
Uppgifterna behövs för att säkerställa att du är prenumerant hos oss.

3. Välj ditt lösenord

När du gjort färdigt steg 2 får du välja ditt lösenord.
Välj gärna ett lösenord som är lätt för dig att komma ihåg.
Fyll även i ditt mobilnummer om du har något. Detta är inget måste.

4. Anpassa dina nyhetsbrev och slutför

Om du vill få nyhetsbrev från oss finns flertalet olika nyhetsbrev du kan välja att få. Nyhetsbrev skickas via mejl till dig cirka en gång i veckan eller en gång i månaden beroende på vilket nyhetsbrev du väljer. Klicka i de nyhetsbrev du vill ha. Vill du inte ha nyhetsbrev skrollar du vidare nedåt. Bocka sedan i ”Jag accepterar användarvillkoren” och tryck ”Aktivera konto och logga in”.
Nu är ditt konto klart. Du kan nu lämna den sidan och använda dina inloggningsuppgifter du valt och logga in på kt-kuriren.se eller ladda ned någon av våra appar och logga in där.

I filmen nedan går vi igenom steg för steg hur du aktiverar ditt digitala konto:

 

Om E-tidningen

 

E-tidningen är din digitala papperstidning. Alla nyheter, reportage och annonser som publiceras i papperstidningen hittar du också på exakt samma ställe i e-tidningen. Upptäck fördelarna med att kunna zooma för en mycket bekvämare läsupplevelse, uppläsning av artiklar inbyggt i appen eller att kunna läsa tidningen var du än befinner dig, dygnets alla timmar.

 

Vill du läsa e-tidningen på datorn?

E-tidningen kommer du då åt via dagens.kt-kuriren.se eller i det högra hörnet på nyhetssajten.

Vill du läsa e-tidningen på din mobil eller surfplatta?

Då ska du ladda ned appen ”NWT Media E-tidningar” för allra bästa läsupplevelse.
Klicka här för att ladda ned appen för iPhone/iPad.
Klicka här för att ladda ned appen för Android.

I filmen nedan går vi igenom allt du behöver veta för att komma igång med E-tidningen.

 

Om Nyhetssajten

 

På nyhetssajten, kt-kuriren.se uppdaterar vi kontinuerligt och som inloggad prenumerant finns många fördelar med nyhetssajten. Där får du senaste nytt dygnet runt, tillgång till vår kundklubb och möjligheten att välja att läsa nyheter inom vissa kategorier som du väljer själv, eller kanske följa dina favoritskribenter.

På nyhetssajten är vissa artiklar låsta för prenumeranter, men med ett digitalt konto och en prenumeration kommer du åt allt innehåll på sajten så du kan få ut så mycket som möjligt av din prenumeration.

 

Våra appar

 

Våra appar är skapade för att göra din läsupplevelse så enkel och smidig som möjligt. Med e-tidningsappen där du får med dig papperstidningen digitalt var du än är och med nyhetsappen där du får tillgång till senaste nytt, dygnet runt, årets alla dagar.

I vår nyhetsapp kan du anpassa dina inställningar precis som du vill ha dem. Du kan välja att få notiser om de senaste, mest relevanta händelserna i ditt närområde, välja att följa vissa kategorier eller orter och få notiser om dessa ämnen. Ja, möjligheterna är många och kom ihåg att du som prenumerant på papperstidningen har tillgång till precis allt innehåll digitalt.

Våra appar finns att ladda ned både för iPhone och iPad samt Android. Gå in på AppStore på din iPhone eller iPad eller Play Butik på din Android och sök på tidningens namn för att ladda ned nyhetsappen. I filmen nedan går vi igenom allt du behöver för att kunna logga in i våra appar.

 

 

 

 

Hantera din prenumeration

 

Med ditt digitala konto kan du enkelt hantera ärenden som rör din prenumeration via vår kundservice-portal. Kundserviceportalen hittar du på kundservice.kt-kuriren.se eller genom att klicka här
Här hittar du vad du kan göra med hjälp av ditt digitala konto:

Göra uppehåll i din prenumeration

Det kanske är dags att resa bort? Då är det inte jättebra att tidningarna läggs på hög i brevlådan hemma.
Med ett digitalt konto gör du enkelt ditt uppehåll helt på egen hand.

Anmäla utebliven tidning

Tyvärr går det snett ibland och har tidningen inte kommit som den ska och då ska det förstås anmälas till oss.
Med ett digitalt konto kan du anmäla utebliven tidning med bara några knapptryck.

Adressändring

Dags och flytta? Eller kanske bara ut till sommarstugan?
Med ett digitalt konto kan du göra både fast och tillfälliga adressändringar helt själv.

Hantera familjedelning

Med en prenumeration ingår även digitalt konto åt upp till tre personer till som alltså kan skapa sitt eget konto hos oss, men ni delar helt enkelt på prenumerationen. Detta ingår i alla papperstidningsprenumerationer hos oss.
Detta kan du med prenumeration och digitalt konto hos oss göra genom att bjuda in en familjemedlem att kunna skapa sitt eget konto.

Allt detta och ännu mer kan du göra genom att logga in med ditt konto på kundservice.kt-kuriren.se