Frågor och svar med anledning av ändrat antal utgivningsdagar

För att kunna satsa ännu mer på vårt innehåll kommer vi att genomföra en förändring för Karlskoga Tidning-Kuriren under hösten. Tidningen kommer från den 1 oktober att komma ut tre dagar i veckan, men vara tjockare och ha mer innehåll. Vi gör det här för att kunna satsa på innehållet både i papperstidningen och i våra digitala erbjudanden. Våra kostnader för tryck och distribution har ökat markant, och genom att ändra antalet utgivningsdagar kan vi säkerställa att våra läsare, både digitalt och i papperstidning, får en intressant, spännande och innehållsrik tidning även i framtiden.

Varför kommer Karlskoga Tidning-Kuriren att övergå till att komma ut tre dagar i veckan?
Fler och fler väljer att bli digitala prenumeranter på tidningen, och i takt med det minskar papperstidningsupplagan. Vi satsar på att utveckla och förbättra vårt journalistiska innehåll i både papperstidningen och på våra digitala kanaler. Samtidigt ökar våra kostnader för att trycka och distribuera papperstidningen. För varje hundralapp som våra prenumeranter betalar går 44 kronor åt för att trycka och distribuera tidningen. Vi vill använda pengarna till att utveckla innehållet, och kunna erbjuda våra läsare i Karlskoga och Degerfors en ännu mer relevant och intressant journalistik.

Därför kommer vi från den 1 oktober att förändra utgivningsformen för Karlskoga Tidning-Kuriren genom att komma ut som papperstidning och e-tidning tre dagar i veckan; tisdag, torsdag och lördag. Vår nyhetssajt och app uppdateras dygnet runt, hela veckan, året om.

Hur påverkar förändringen min prenumeration?
Du som har en prenumeration på vår sajt och nyhetsapp påverkas inte alls av förändringen. Papperstidningen och e-tidningen kommer från den 1 oktober att levereras tre dagar i veckan. Fram till den 1 oktober kommer allt att vara som vanligt.

Hur påverkar förändringen mig som helgprenumerant?
Du kommer fortsatt få din helgtidning som vanligt fram till 1 oktober. Därefter kommer helgprenumeration att upphöra som produkt. Du kommer ha möjligheten att fortsätta din prenumeration med Digital-paketet eller den nya tredagars utdelningen. Mer information till dig som är helgprenumerant kommer närmre inpå att förändringen träder i kraft.

Kommer mitt prenumerationspris att påverkas?
I nuläget så kommer inte ditt prenumerationspris att påverkas. De berörda produkterna kommer att fortsätta ha sitt nuvarande pris.

Vad behöver jag göra?
Som prenumerant behöver du inte göra någonting i nuläget. Om du kommer behöva göra något så kommer vi återkomma till dig.

Kommer det fortfarande att finnas korsord och TV-sidor i tidningen?
Ja, vi kommer inte att ta bort innehåll ur tidningen. Däremot kommer varje tidning att innehålla fler sidor och mer lokal journalistik.

Var vänder jag mig om jag har frågor?
Du är välkommen att kontakta kundtjänst